Jan Holtman – ‘Windjammer’ en interviewboek

holtman_windjammer_100In 2012 debuteerde Jan Holtman (1969) met de bundel Windjammer bij Het Drentse Boek in de Fier-reeks. Uit Windjammer koos hij het gedicht ‘impressie van een verloren zondagmiddag’. Het is te lezen op het NPE-lemma:

www.nederlandsepoezie.org/jl/2012/
holtman_windjammer.html

Holtman is naast dichter ook docent Nederlands en hoofdredacteur van Slaavier.  Binnenkort verschijnt van zijn hand het boek met de ietwat lange titel Een zweep voor eigen rug. Delphine Lecompte, Ingmar Heytze, F. Starik, Chrétien Breukers, Kees Engelhart, Esther Porcelijn, Jean Pierre Rawie, Jana Beranová, Ester Noami Perquin, Delphine Lecompte. Interviews  (SLA|Avier / Uitgeefhuis De Manke God, [Gieten/Den Helder], 2014).

Daarin staan interviews met – heel verrassend –   Ingmar Heytze, F. Starik, Chrétien Breukers, Kees Engelhart, Esther Porcelijn, Jean Pierre Rawie, Jana Beranová, Ester Noami Perquin en Delphine Lecompte. Met de laatste zelfs twee interviews – vandaar dat haar naam tweemaal in de titel genoemd wordt.

———————————–Dit bericht is onderdeel van de  Nederlandse Poëzie Encyclopedie
Geplaagd door geldoverlast? Adopteer een dichter!Partners: Poëziecentrum Gent | Ensafh | Neder-L |
Poëziecentrum Nederland | Perdu |  Poëzieweek | 
Dit bericht is mede mogelijk gemaakt door:      lira_fonds_100—————————————-
Overnachten bij Berlijn?
haus_am_salzhof
Das Haus 

This entry was posted in 2014, Algemeen poëzienieuws, Gedichten, Nieuwe NPE-lemma's. Bookmark the permalink.

Comments are closed.