Snertsonnettenkrans (kooktijd 12 uur)

Sonnettenkransen (4)

heel-holland-bakt-logoAl enige jaren doet het gerucht de ronde dat Nederlandstalige sonnettenkransen uiterst zeldzaam zijn. Of dit gerucht voorkomt uit dit artikel uit het  Algemeen Letterkundig Lexicon (DBNL, 2012), of dat het gerucht alleen herhaald wordt in dat artikel, is een vraag van het slag ‘de vraag stellen is deze beantwoorden’.

Hoe dan ook: Sonnettenkransbakker des Vaderlands, Jaap van den Born, die vorige week in zes uur tijd een verse sonnettenkrans bakte, heeft afgelopen weekend een ‘snertsonnettenkrans’ gekookt. Dat duurde iets langer –  12 uur. Maar het dient gezegd: ook deze is weer goed op smaak, kruidig en goed vullend.

Diverse chefkoks denken dat Poëzieweeksonnettenkransbakker Ilja Leonard Pfeijffer simpelweg van het fornuis is weggelopen bij zijn kransje Giro giro tondo – een braadtijd van ruim een maand wordt door geen enkel kookboek aanbevolen.

Misschien is dat de reden waarom Arjan Keene een persiflage op het baksel van Pfeijffer in de oven geschoven heeft: het ‘Girotondolettenkransje‘ .

———————————-
Dit bericht is onderdeel van de  Nederlandse Poëzie Encyclopedie
Geplaagd door geldoverlast? Adopteer een dichter!
Partners: Poëziecentrum Gent | Ensafh | Neder-L |
Poëziecentrum Nederland | Perdu |  Poëzieweek |
paukeslag_200
– www.paukeslag.orgPoëzieactiviteiten bezoeken of aanmelden? Zie:  De Poëziekalender

Dit bericht is mede mogelijk gemaakt door:      lira_fonds_100
—————————————-
Overnachten bij Berlijn?
haus_am_salzhof
Das Haus

This entry was posted in Algemeen poëzienieuws, Curiosa. Bookmark the permalink.

Comments are closed.