Nominaties 16de Hugues C. Pernathprijs

prijzencircusOp zaterdag 10 oktober 2015 wordt bekend gemaakt welke van deze vijf genomineerden de 16de Hugues C. Pernathprijs (à € 5000,-) in ontvangst mag nemen:

Annemarie Estor (1973), Dit is geen theater meer (Wereldbibliotheek)
Lieke Marsman (1990), De eerste letter (Van Oorschot)
Els Moors (1976), Liederen van een kapseizend paard (Nieuw Amsterdam / het balanseer)
Runa Svetlikova (1982), Deze zachte witte kamer (Marmer)
Maud Vanhauwaert (1984), Wij zijn evenwijdig_.(Querido)

De tweejaarlijkse Hugues C. Pernathprijs voor poëzie wordt toegekend door het Hugues C. Pernathfonds. In aanmerking komen verschenen en binnenkort te verschijnen dichtbundels, gepubliceerd na 16 februari 2013, van niet eerder met deze prijs bekroonde Nederlandstalige dichters die op 15 augustus 2015 de leeftijd van 44 jaar niet hebben bereikt. Dit omdat Hugues C. Pernath op 15 augustus 1975 de leeftijd van 44 jaar bereikt zou hebben, als hij niet op 4 juni 1975 op 43-jarige leeftijd aan een bloedklonter in zijn brein overleden was.

In totaal werden dit jaar 36 bundels opgestuurd naar de jury. Die dit ditmaal bestaat uit Joris Gerits (voorzitter), Gerd Segers, Yves T’Sjoen, Kila van der Starre en Hilde Vanlooveren.

De bekendmaking geschiedt op een poëzienamiddag met lezingen van de genomineerden in het Letterenhuis, Minderbroedersstraat 22, Antwerpen (België)op zaterdag 10 oktober 2015, om 15 uur.

NB: Normaliter bericht het NPE Nieuwsblog niet over acts in het overvolle literaire prijzencircus. Ditmaal doen we dat wel, omdat het heel uitzonderlijk is dat enkel vrouwelijke dichters genomineerd zijn in voor een literaire prijs die in principe open staat voor alle geslachten. Gezien de overdaad aan mannelijke genomineerden elders is deze nominatieronde een toe te juichen statement.

 

———————————-
Dit bericht is onderdeel van de  Nederlandse Poëzie Encyclopedie
Geplaagd door geldoverlast? Adopteer een dichter!
Partners: Poëziecentrum Gent | Ensafh | Neder-L |
Poëziecentrum Nederland | Perdu |  Poëzieweek |
paukeslag_200
– www.paukeslag.org

Poëzieactiviteiten bezoeken of aanmelden? Zie:  De Poëziekalender

Dit bericht is mede mogelijk gemaakt door:      lira_fonds_100
—————————————-
Overnachten bij Berlijn?
haus_am_salzhof
Das Haus

This entry was posted in Algemeen literair nieuws, Algemeen poëzienieuws, Prijzen. Bookmark the permalink.

Comments are closed.