Rijke buit in Poëzieweek 2016

groninger_forumDe Poëzieweek 2016 is uitgebroken – zie voor een overzicht van alle activiteiten: www.poezieweek.com. Van de vele interessante evenementen die deze week plaats vinden lichten we deze uit:

DE RIJKE BUIT!

Van vrijdag 29 januari tot en met vrijdag 18 maart is onder de naam Dubbeltalent De Rijke Buit in de Groninger Forum Bibliotheek een bijzondere expositie te zien met expressionistisch, abstract, figuratief, grafisch, monomaan, kleurrijk en bovenal hartstochtelijk werk van dichters en schrijvers die hun beeldende kant laten zien. Aan deze tentoonstelling doen de volgende schrijvers & dichters/beeldend kunstenaars mee:

René Alberts, Mowaffk Al-SawadLiesbeth AnnokkeeMaria Barnas, Bert BeversFrans Budé, Jan Cremer, Koos DalstraTom van DeelRemco EkkersLies van GasseAnnemieke GerristKees van der HoefWim HofmanKamagurkaFreda Kamphuis, Jan Ketelaar, Bas KwakmanJoke van LeeuwenPeter M. van der LindenRenée LuthGeorge MoormannY. Né,  Joost OomenMaria van OorsouwMartijn den OudenHeleen van RoyenK. Schippers & Kees Hin (film), Rense SinkgravenJürgen SmitMaartje SmitsAafke Steenhuis, F. Starik, Vrouwkje Tuinman, Andrea VoigtHans WapHelen White en Titi Zaadnoordijk.

De officiële opening vindt plaats op donderdag 28 januari om 16.30 uur en wordt verricht door Marte Röling. De expositie wordt afgesloten met een veiling op zaterdag 19 maart onder leiding van veilingmeester Richard ter Borg.

Expositie Dubbeltalent De Rijke Buit
Opening: donderdag 28 januari, 16.30 uur
Expositie te zien tijdens openingstijden, tot en met vrijdag 18 maart 2016
Gratis entree
Groninger Forum, locatie Oude Boteringestraat 18, Groningen
De werken zijn vanaf 29 januari ook online te zien op www.terborg.com.

———————————-
Dit bericht is onderdeel van de  Nederlandse Poëzie Encyclopedie
Geplaagd door geldoverlast? Adopteer een dichter!
Partners: Poëziecentrum Gent | Ensafh | Neder-L |
Poëziecentrum Nederland | Perdu |  Poëzieweek |
paukeslag_200
– www.paukeslag.org

Poëzieactiviteiten bezoeken of aanmelden? Zie:  De Poëziekalender

Dit bericht is mede mogelijk gemaakt door:      lira_fonds_100
—————————————-
Overnachten bij Berlijn? Das Haus!

This entry was posted in Agenda, Algemeen poëzienieuws. Bookmark the permalink.

Comments are closed.