Drie dichtende De Vriezen, met Groninger wortels

Hun achternaam is hetzelfde: De Vries. Eén van hen is geboren in Groningen-stad, de andere twee stammen uit de buurdorpen Twijzelerheide en Noordbergum. Gek genoeg ligt geen van die plaatsen in de provincie Drenthe, waar het dorp Vries is aan te treffen (zie foto), maar in achtereenvolgens Groningen, Friesland en Fryslân.
vries
Alledrie zijn dubbeltalenten: twee van deze drie De Vriezen zijn/waren én dichter én beeldend kunstenaar, de derde is prozadichter én muzikant. En alledrie woonden enige tot langere tijd in Groningen. We spreken van:

Hendrik de Vries (1896-1989)
Matty de Vries (1959)
Nyk de Vries  (1971)

Hun verdere overeenkomst is dat ze vanaf vandaag een eigen NPE-lemma hebben. Men klikke op hun namen.

This entry was posted in Algemeen poëzienieuws, Nieuwe NPE-lemma's. Bookmark the permalink.

Comments are closed.