Leve de Nationale Bibliotheek van Suriname!

surinaamse_vlag_125In verband met enkele vragen die zich voordeden bij het samenstellen van het dichtbundeloverzicht 1970  hoopte ik vandaag antwoorden te vinden in  de Nationale Bibliotheek van Suriname. Alleen… er bestaat geen Nationale Bibliotheek van Suriname. Wat wel bestaat  is deze site, van de Stichting Nationale Datebase Suriname:

http://www.nationallibrary.sr/

Een zoektocht op ‘gedichten’ aldaar levert maar 16 resultaten op; wie zoekt op ‘poëzie’ vindt niets. Derhalve rijst de vraag: wie neemt het intitiatief tot de oprichting van de Nationale Bibliotheek van Suriname? Want het is toch te gek voor woorden dat er nog landen bestaan zonder zo’n instelling?

Derhalve: Surinamers, Surinamers buiten dienst en liefhebbers van boeken uit Suriname, verenigt u en sticht deze langverwachte bibliotheek!

De NPE zal een actie tot oprichting van de de Nationale Bibliotheek van Suriname van harte ondersteunen, maar kan zelf niét het intiatief nemen. Want Karl Marx voorschouwde het al:

marx_suriname

Jawohl
!

Vrijwel elk onafhankelijk land op deze planeet heeft een eigen Nationale Bibliotheek, dus hup Suriname, schaart u in de rij der volkeren!

——————-

Dit bericht is onderdeel van de  Nederlandse Poëzie Encyclopedie
Partners: Poëziecentrum Gent | Ensafh | Neder-L |
Poëziecentrum Nederland | Poëzieweek | Perdu |

Dit bericht is mede mogelijk gemaakt door:
      lira_fonds_100

This entry was posted in Algemeen literair nieuws, Algemeen poëzienieuws, Opinie. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.